I gamle dage blev børnene sendt ind i garderobeskabene

Måske er du ligefrem gammel nok til at huske, at man blev sendt ind i de Garderobeskabe derhjemme eller et bestemt et af slagsen, og det kunne være på ens værelse eller oppe på loftet.
Det kan være af den grund, at for mange kan de være bange for, om der bor monstre i de klædeskabe, for de har ikke gode minder ved at være inde i dem, hvorfor de begyndte at frygte dem.
Hvis du ikke er gammel nok til at have oplevet det, så har du måske set det i i hvert fald en bestemt dansk film, hvor en ung knægt bliver sendt ind i klædeskabet for at have været uartig, og hvor vedkommende så skulle bedrive hybris på det, som ungen havde lavet galt.
Der var tale om, at barnet havde røget tobak, så nu kunne ungen få lov at sidde inde i klædeskabet med en pakke cigarer og ryge dem til bunden, inden vedkommende måtte komme ud.
Man kan tænke på alene, hvor skadeligt det har været for barnet, men også hvor stor en brandfare det udgjorde, at man havde ild og rygende genstande inde i et træskab – og sikke da også en måde at opdrage op!

Ingen bør blive sendt ind i et klædeskab

Det er da klart, at det var noget andet, når man gemte sig derinde, når man legede gemmeleg, eller man lukkede sig inde som små for at opleve mørket eller bare sidde med en lommelygte og fortælle skræmmende historier.
Faktisk var det også en praktisk måde at gemme mennesker på, ved at man kunne have en hemmelig gang bag et klædeskab, hvor man kunne gemme forfulgte flygtninge eller andet – nogle gange gik den gang gennem selve klædeskabet.
Det er ikke noget, man kan gøre, når man er blevet voksen, for man er både blevet for stor, og så er det også en barnlig ting at gøre.
Ydermere er man jo glad for at have styr på de ting, som man har i klædeskabet, som der er lagt i orden, og det har man jo ikke løst til at lave kaos i.