Få brugt din lederuddannelse til noget fornuftigt

En lederuddannelse er noget man kan tage ud og bruge i praktis, og det er ofte her hvor man rigtig lærer og være en leder. Man kan lære nok så meget på uddannelser og læse alt det man vil, men nogle gange har man også brug for bare og komme ud og prøve tingene af. Det kan være man finder ud af, at det slet ikke hænger sådan sammen i virkeligheden. Det er i hvert fald noget som mange ledere har erhvervet sig idag.

Så det kunne alt andet lige også være, at det var noget man selv søgte som leder, og ikke ville ende med at miste sine ansatte på længere sigt. Kan man ikke holde på ens ansatte, er det ikke altid en som leder, men måske arbejdet i sig selv der er for meget. Så nogle gange er der bare ikke noget at gøre, og andre gange kan man holde på folk fordi de elsker at arbejde for en og føler sig motiveret til at være en del af holdet.

Lær og træf de hårde beslutninger under pres

Ens lederuddannelse kan vise sig og være nyttig flere steder, og andre gange kan man aflede noget af det man har lært under sit forløb. Det kan også være man finder ud af, at der er nogle ting som virker, mens der er andet som ikke fungere helt så godt. Det ville i hvert fald være noget af det, som man også vil kunne finde meget mere omkring, når det er man først har fundet sin plads i det store billede. Det kan tage noget tid og finde sin plads som leder.

Jo mere erfaring man har og trække fra og elementer og trække ind fra sin uddannelse, er der heller ikke de konflikter man ikke kan håndtere. Om det er internationale kriser eller om det er interne skænderier og dysfunktionelle tendenser der er tale om. Så er det også noget man kan stå i spidsen for, at finde en god løsning på. Et sæt kompetencer som man også bliver rigtig glad for på længere sigt, hvis det er noget man vælger og erhverve sig.