Børnenes bedste ven

Julemanden er en legendarisk figur, som leverer gaver til børn juleaften. Han fremstilles ofte som en buttet, munter mand med hvidt skæg og rødt jakkesæt. Det siges, at julemanden bor på Nordpolen og rejser rundt i verden i en slæde, der trækkes af rensdyr.

Nogle mennesker mener, at julemanden er baseret på Sankt Nikolaus, en historisk person, der var kendt for sin gavmildhed. Andre siger, at julemanden er en opdigtet figur, som blev skabt af Coca-Cola i 1930’erne. Uanset hans oprindelse er julemanden blevet en vigtig del af juletraditionen over hele verden.

Julemanden har travlt med at forberede sig til juleaften. Han sørger for, at alle gaverne er pakket ind og ligger under træet, han tjekker sin liste for at sikre sig, at han ikke har glemt nogen, og han gør sig klar til den lange nat, hvor han skal udbringe gaver.

Julemandens alder ikke udtrykkeligt er angivet i en bestemt historie eller legende. Men på baggrund af de forskellige historier og traditioner omkring julemanden mener man generelt, at han er ret gammel – muligvis endda flere hundrede eller tusind år gammel. Denne tro skyldes sandsynligvis, at julemanden ofte forbindes med magiske kræfter og evner, som tilsyneladende ville være uopnåelige for en dødelig mand. Uanset hvad der er tilfældet, er det sande svar på, hvor gammel julemanden er, stadig et mysterium.