Bigbags til oliesug

Bigbags, eller store poser som det hedder på Dansk, er big bags der kan suge olie eller anden forurening op, om det er olie på vejen, eller olie udslip på vandet. Jeg selv kender det fra auto værksteder og fra uheldssteder på vejene, hvor der er hældt et eller andet grus lignende hen over olien, så man ikke glider i det, og så det suges op. Det er selvfølgelig ikke big bags der suger olien op, men det granulat der er indeni. Man kan sige at det minder lidt om kattegrus, det suger væsken op, og fjerner lugten, så en slags kattegrus til at bekæmpe olieforurening.
Jeg ved så ikke lige hvordan man gør det på vandet, for her har man også noget der kan suge olien og forureninger op – så fugle og fisk ikke dør unødigt, eller så få som muligt, for der går som regel lidt tid fra olieudslip på vandet, og til at det er suget op af absorberende flydespærre.

Som det ses på billedet, så flyder olien ovenpå vandet, og derfor inddæmmes olien på vandet med flydespærrer. Så her er der ikke tale om big bag, men om flydespærre. Vi skal selvfølgelig alle gøre hvad vi kan for ikke at forurene mere end højst unødvendigt, og hvis man kan bruge disse bigbags med granulat til at fjerne spildt olie med, så har man selvfølgelig sådan en big bag stående, hvis man ved at man vil kunne komme til at spilde undervejs i ens arbejde eller fritid. Jeg har da også selv en big bag hjemme i garagen, så jeg lige kan fjerne det olie som min motorcykel lige smider en gang imellem – og når jeg skifter olie på bilen, har jeg også en lille spild bakke stående til at tage det værste spild.
Sådan tror jeg vi alle hver i sær passer på vores jord og på ikke at forurene mere end højst nødvendig, om det så er olie, olieudslip eller anden forurening. Virksomhederne, har jo også deres regler og retningslinjer for hvordan de skal omgås olier.